STAAD - Crea un disegnu ottimizatu è ottimizatu per risistiri a stress strutturali - India Occidentale

Situatu in a pusizione principale di Sarabhai, K10 Grand hè un uffiziu di pioniere chì hè definitu novi standardi per spazii cumerciali in Vadodara, Gujarat, India. A zona hà sperimentatu un rapidu crescente di l'edificazioni cummirciali per via di a so vicinanza cù l'aeroportu lucale è da a stazione di treni. K10 hà assicuratu Consultanti VYOM cum'è consultore strutturali per u prugettu è li hà urdinatu per u cuncepimentu di un edifiziu chì risponde è supera i più altimi aspettattivi di l'elite cummerciale di Vadodara.

Stu prughjettu INR 1.2 billion compone di un sotano è pavimenti 12, cù una superficie totale di 200,000 piedi quadrati. A maiò parte di l'edificazioni in u circondu sò l'usu mistu, cù spazii d'uffiziu sopra à l'altri imprese. Tuttavia, K10 vulia purtà qualcosa di novu in l'area, cusì K10 Grand serà solu adupratu per uffizii. Questa configurazione limitaria l'interruzzione di a vita di l'uffiziu per l'abitanti.

Incruciate i prublemi di designu per creà spaziu senza colonna

Per disignà sta struttura impressjonante, VYOM avia bisognu à superà parechje sfide. A causa di l'elevazione è a pianificazione architettonica interna di l'edificiu, ci sò stati prublemi annantu à u disignu di a struttura chì l'organizazione avia bisognu à indirizzà. A squadra di u prugettu vulia creà un edifiziu cù trè torri è una struttura centrale in mezu. A struttura protude à l'esterno per i sei piani più bassi è dopu si restringe in alto per i sei piani superiori. L'urganizazione di e colonne è di e parete di taglio hè stata difficile per questa forma unica. Inoltre, l'architettu è u sviluppatore insistì chì avè un spaziu senza colonne in u hall d'entrata. U nucleu centrale avia bisognu di alloghju à tutti i servizii pubblici, è era difficiule d'avè un disignu resistente à u terrimotu perchè a forma di l'edificiu attraeva più forze laterali. Infine, a basa di l'edificiu era una basa cumminata è di bassa, per quessa era necessariu valutà currettamente a struttura prima di a custruzzione. Attualmente in fase di costruzione, l'edificiu hè previstu per diventà un passu cruciale per a zona.

Strutture di cunnessione per un cuncepimentu di più ecunumia

Quandu hà cuncipitu l'edificiu, u pianu uriginale era di creà quattru edifici separati: trè torri è una struttura centrale. Tuttavia, quandu VYOM hà iniziatu à analizà u disignu in STAAD, a squadra di u prugettu hà capitu chì sta pruposta iniziale di cuncepimentu ùn era micca ecunomica. Invece, a squadra hà adupratu STAAD per creà un novu disignu ottimizatu è esse più prufittu. A squadra di u prugettu hà decisu di cunnette tutti i palazzi, risparmiu di soldi è di tempu. Hè stata critica per u squadra di fà stu cambiamentu prima di a fase di custruzzione.

Cù questu cuncepimentu in locu, VYOM hà decisu d'induve situà e colonne di sustegnu strutturale. STAAD hà dimustratu a squadra di u prugettu chì a forma di l'edificazione curva considerablemente da u nuvimu pianu in sopra, facendu e colonne tipiche dritte impussibule perch'elli traversavanu u pianu di l'edificazioni. E colonne di taccu ùn avianu micca travagliatu nè perchè avianu abbassatu significativamente i tetti è arruinatu i piani di l'uffiziu. Invece, VYOM hà suggeritu colonne dritte per i primi nove pavimenti è colonne inclinate da u nuvimu à u dodicesimu pianu. Stu pianu manteneria l'architettura sempre ch'è ferma in e esigenze di u codice IS.

Implementazione di travi è colonne per equipare a tensione

Una altra funzione chì aiuta à VYOM à creà u spaziu unicu era l'usu di fasci post-tensiunati. I raghji ùn puderanu micca esse assai prufondi, postu chì l'architettu vulia i massimi massimi pussibuli. Inoltre, u pianu hà dumandatu chì i ductuli curreranu longu u fasciu. Sti fasci, assemi à e colonne è à i muri, impidianu a torsione in l’edifiziu, permettendu di rende u centru di massa è di rigidezza. VYOM hà dispostu e colonne per chì a forza laterale riposa cumpritamenti in u centru di l'edificiu. Tutti i muri di taglio, i muri è e colonne sò stati organizzati in modu chì puderanu resistà à 70% di forza laterale. Per furnisce spaziu senza colonna in u lobby, VYOM hà usatu fasgi è lastre di cantilever di piedi 20 per u restu di i piani di l’edifiziu.

Usendu STAAD, VYOM s'a capitu chì ci era ancu una zona d'alta tensione in l'edificiu. Questa zona hè accaduta nantu à u nuvimu pianu à causa di a spaziazione di e colonne di classificazione. U settimu pisu porta una carica maiò, dunque era necessariu aghjustà u disegnu. Una volta chì u squadra di u prugettu hà rializatu sta situazione, i membri di a squadra arriniscìu à alluntanà a forza direziunale luntanu da e fasce à u nuvèsimu pianu cù rinforzu è i cavi piazzati nant'à i stessi raggi.

Salvà u tempu di cuncepimentu per un locu di travagliu futuru

Aduprendu STAAD, VYOM hà cumpritatu u disignu di tuttu l'edificiu cù disegni in un mese. STAAD hà salvatu u squadra di u prugettu à un tempu considerableu in tutta a tappa di u disignu, chì hà permessu quasi iterazioni di cuncepimentu di 70 sia per l'approcciu di u disignu sia per a design finale in u mese. STAAD hà riduciutu u tempu necessariu per cuncepisce è analizà queste iterazioni. L'applicazione hà ancu permessu queste iterazioni è cambiamenti di designu per aderite à u codice IS in un ambiente faciule da usà.

U disignu cumpone tutti i bisogni di l'architettu è u sviluppatore, cù a custruzzione avà in progressu. U bastimentu aspettatu pare identicu à u mudellu 3D, è i spazii cummirciali sò utili senza ostaculi. Situatu in u centru di a cità, K10 Grand permetterà à l'occupanti avè tuttu ciò ch'elli necessitanu vicinu, cumpresi centri commerciali, ospedali, supermercati è ristoranti. L'u spaziu darà una terrazza sul tettu, spazi cunferenze cumuni, una sala, palestra è caffetteria, chì ferà un locu di travagliu di l'avvene.

L'innovatore K10 Grand prughjettu hè statu sceltu com'è finalistu à u 2018 Year in Programma di Premii Infrastrutturali in a categuria "Ingegneria Strutturali".

Pighendu u legatu ancu più tardu, questu annu, l'urganizazioni seguenti anu arrivatu à a lista di i finalisti di l'annu in u prugramma di Premi 2019 Infrastruttura in a categuria di "Ingegneria Strutturali".

  • FG Consultoria Empresarial per a nova sede di Patrimonium, chì hè realizata 100% in cuncepimentu strutturale BIM, Lagoa da Prata, Minas Gerais, Brasile
  • Servizi Sterling Engineering Consultancy Pvt. Ltd. Per Dhirubhai Ambani International Convention & Exhibition Center, Mumbai, Maharashtra, India
  • WSP per a consegna di un disignu ottimizatu per un sotano cumplessu sottu l'iconicu Admiralty Arch, Londra, Regnu Unitu

Di Shimonti Paul

Lascia una risposta

U vostru indirizzu email ùn esse publicatu.

Stu situ utilizeghja Akismet per reducisce u puzzicheghju. Sapete ciò chì i dati di i vostri dati è processatu.